www.cryocabin.hu
Időpontfoglalás: +36 70 590 3444

Gyakori kérdések

kérdések és válaszok

Telefonon vagy e-mailes időpont egyeztetést követően, semmi mást nem kell hoznia, mint lehetőleg pamut alsóneműt és zoknit, (ebben kell a kamrába bemenni).Karóra és ékszerek viselése a terápia során tilos. Fontos, hogy kezelés előtt ne felhevült testtel érkezzünk. A krémek és különböző testápoló olajok használatát mellőzük a terápia előtt, mert a bőrön kellemetlen érzést válthat ki kezelés közben.

A  krio kabinban a lábak védelmére gyapjú csizmát biztosítunk. A kabinban a hideg, száraz levegővel a feje nem érintkezik, mivel az kint van a kabinból. Így a kezelés alatt nem lesz bezártsági érzése sem. A kabin padlózatának magassága állítható, így azt a beteg testmagasságához tudjuk igazítani, vagyis a fej minden esetben kint van.

Egy kezelés 1-3 percig tart.

A krioszauna padlózatának magassága állítható, így azt a felhasználó testmagasságához lehet igazítani. Ily módon az álló helyzetben lévő felhasználó csupán vállmagasságig „merül el” a hideg gázokban, és mivel a feje a gáz szintje fölött van, a környezeti levegőt lélegezheti be, így nem kell védő szájmaszkot viselnie. A felhasználó a kezelés ideje alatt egy nyakpántot visel,ami még biztonságosabbá teszi,hogy csak környezeti levegőt lélegezhessen. A terápia alatt kesztyűt, és gyapjú lábvédőt biztosítunk.A kezelés jótékony hatásait ezáltal zavartalanul élvezheti.

A kezelés teljesen biztonságos, nem jár fájdalommal. A krio kabinban a rendkívül alacsony hőmérséklet ellenére a test nem fagy meg, a hideg pedig nem kellemetlen.

Természetesen nem. Ez a 3 perc a maximum, amit bent lehet tölteni, és ez az idő amit még kibír a bőrünk. A hideg csak a felső bőrfelszínt, illetve a közvetlen alatta lévő ereket stimulálja, így semmilyen károsodás nem léphet fel. A terápia során a hideg kamra kezelő részlegében -110 °C-os hőmérséklet mellett a bőrfelszín hőmérséklete körülbelül +5 °C-ra csökken. A szervezetre ható "hideg-sokk" következtében enyhülnek a fájdalmak, és beindulnak a szervezet öngyógyító, gyulladáscsökkentő folyamatai. A hideg kabinban eltöltött pár perc több órán át gátolja a krónikus fájdalmakat.

Természetesen. A kezelő személyzet a terápia során végig kommunikál a beteggel, és ha valami gond lenne bármikor meg tudja szakítani a kezelést.

Nem káros, semmilyen szaggal és káros hatással nem jár. Azért van kívül a kezelt feje, mert a nitrogén gáz kiszorítja maga mellől az oxigént és bent a kabinban nem kapna levegőt.